БИБЛИОТЕКАТА СЕ ВКЛЮЧИ В НАЦИОНАЛНАТА КАМПАНИЯ "БИСЕРЧЕ ВЪЛШЕБНО”

 За поредна година Регионална библиотека “Дора Габе” в Добрич се включва в Националната кампания за избор на най-добра детска книга “Бисерче вълшебно `2018”, организирана от фондация "Детски книги".
 Учениците от IVв клас на СУ “П.Р.Славейков” Избраха да бъдат читатели с мнение и се включиха в шестото издание на наградата за най-добра детска книга. Това е единствената българска книжна награда, чието жури са самите деца.
 Наградата е учредена през 2013 г. с цел повишаване грамотността и интереса на децата към книгите чрез нестандартния си подход. През тази година беше увеличен възрастовия диапазон на читателите с възможност да гласуват - право да участват имат деца на възраст от 5 до 16 години, а гласуването продължава до 15 април. Увеличени са и категориите като е добавена нова категория “Изследователи”.
 Те посетиха сектор Работа с деца на РБ “Дора Габе”, където библиотечни специалисти им представиха идеята на наградата и им разясниха правилата за гласуване в различните четири възрастови групи, запознаха ги с нововъведената категория за нехудожествена литература “Нещотърсачи”.
 Децата се впечатлиха от инициативата “Активни бисерчета”, чиято идея е самите деца да се превърнат в активни посланици и да популяризират чрез собствени идеи и инициативи Наградата “Бисерче вълшебно 2018” сред своите връстници.
 В края на срещата учениците си заеха книги от специално обособената витрина с номинираните заглавия, за да се включат в гласуването, получиха нови читателски карти, флаери на кампанията и подарък книгоразделители.

Фирмен каталог

Ако искате да присъствате
в нашия фирмен каталог.

» запитване