ДАМЯН НИКОЛОВ Е ГОТОВ ДА НАПРАВИ ГРАФИТИ УЧИЛИЩЕ И В ДОБРИЧ

 Дамян Николов е създателя на първото в България графити  училище. Той е наш съгражданин, но за реализация на своята идея избира Варна. Завършил е ИУ със специалност "Химия и микробиология", като преди това е учил във ФСГ “Васил Левски” и ОУ "Хан Аспарух" в Добрич. Веднага след като завършва образование работи в международна софтуерна компания, но тъй като нямал време за рисунките си, решил да зареже всичко и да се отдаде на своята страст - графитите. Започнал да рисува в 7 клас, като се запалил от уличните творения. От там черпел идеи, а после започнал и сам да прави опи-ти. Сега хората ценят неговото изкуство, а той дори печели вече от него. Избрал е Варна като по-голям град и заради по-големите възможности, които дава, а освен това варненци са по-платежоспособни, което му позволява  да работи безпроблемно. Казва, че и в Добрич би открил  графити-училище, стига да има желаещи. Пари за обучение не взема, за да даде възможност на хората, които харесват графитите, да докоснат мечтата си независимо от своите финансови възможности. Него пък го подпомагат много хора, организации, частни фирми и т.н.
 Училището помага на младите артисти, които искат да се развиват, да имат площ и пространство, където да упражняват своя талант и да изразяват своето изкуство, разказва Дамян и признава, че най-добрите от тях взима, когато ходи да изпълнява поръчки, така са си взаимно полезни.
 Това, което предстои е да бъде изработена програма за съдържанието на часовете, нещо като учебен план. Най-ценното обаче, което младият графити артист подсигурява, е пространство за свободно рисуване.

Фирмен каталог

Ако искате да присъствате
в нашия фирмен каталог.

» запитване