ДОБРИЧКАТА БОЛНИЦА ПОЛУЧИ НОВОТО РОДИЛНО ЛЕГЛО ОТ КАМПАНИЯТА "КАПАЧКИ ЗА БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ”

 АГ - отделнието в болницата в Добрич получи ново родилно легло. То е закупено със средства от кампанията „Капачки за благотворителност – МБАЛ Добрич”. Организатори на тази инициативата са три млади добричлийки - Ди-митрина Младенова, Йоанна Койчева и Милена Савова.
 „Такива инициативи трябва  да бъдат поощрявани и стимулирани, защото това е нещото, което имаме насреща. Нещо, което не можем да си позволим, защото нямаме финансова възможност, но го имаме благодарение на кампания като тази. Новото легло осигурява по-голям комфорт, както за раждащата жена, така и на екипа, който се грижи за нея”, каза завеждащия отделението д-р Ивайло Петев. Отделението разполага с още едно такова легло, което също е дарение, но от частно лице. Родилното легло е закупено със средства от 5 тона събрани капачки, както и благодарение на кампания „Жълти стотинки” и спомоществователството на частни дарители, пожелали да останат анонимни.
 „Преди една година, на Кръстовден, дарихме  пациентен монитор, а година по-късно даряваме нещо по-голямо, за което много се радваме”, каза Димитрина Младенова. Тя изрази благодарност на всички, които по някакъв начин съдействат на кампанията - на фирмата, която изкупува капачките, на фирмата, която ги извозва, както и на фирмата, предоставила безвъзмездно склад, в който се събират капачки. Младенова благодари и на старшата акушерка Гинка Петкова, която ги подкрепя от началото на инициативата.
 Кампанията продължава. За каква придобивка ще се използват средствата от капачките, които ще продължат да се събират, все още не е ясно. „Когато съберем достатъчно средства, ще се посъветваме с лекарите и ще преценим от какво има нужда”, добави Йоанна Койчева. 

Фирмен каталог

Ако искате да присъствате
в нашия фирмен каталог.

» запитване