ПРОДЪЛЖАВА ДАРИТЕЛСКАТА КАМПАНИЯ НА МУЗЕЯ ЗА НОВА ИСТОРИЯ НА ВАРНА

 Дарителската кампания под надслов "Спомени от стария лексикон", посветена на 130-та годишнина от полагането на основния камък на Варненската девическа гимназия "Мария Луиза" вече дава своите резултати, споделиха от Музея за нова история на Варна
 Г-н Стефан Алексиев дари лична карта на г-ца Теменужка Решетарова от VIII Б клас на
 Варненската девическа гимназия "Мария Луиза" през 1939-1940 г.
 Г-жа Елеонора Форбс, живееща в чужбина дари 18 броя снимки на г-ца Костадинка Каракашева и нейни съученички от девическата гимназия от периода 1923-1928 г.
 Известният фотограф и хроникьор на културни събития във Варна Яков Шустов дари екземпляр на брошурата "Упътвание за събирание географически и археологически материали", издадена от д-р Константин Иречек през 1883 г. с печат на Варненската девическа гимназия.
 Директорът на РИМ-Варна, ст. н. с. д-р. Игор Лазаренко предостави дигитално копие на снимка на своя дядо Иван Лазаренко - учител по изобразително изкуство в Девическата Гимназия заедно със свои ученички.
 Колежката Наталия Минчева от РИМ-Силистра ни изпрати дигитални копия на снимки на ученички от девическата гимназия с летни униформи от 1929 г.
 Госпожа Павлина Тасева изпрати дигитални копия на снимки на ученичките от Девическата
гимназия, включително в час по физическо.
 Всеки, който желае да дари материали свързани с Варненската девическа гимназия "Мария Луиза" може да се свържат с уредниците от Музея за нова история на Варна.

 

Фирмен каталог

Ако искате да присъствате
в нашия фирмен каталог.

» запитване