СПОРТНОТО УЧИЛИЩЕ ПЪРВО СЕ ВЪРНА В КЛАСНИТЕ СТАИ

 Спортното училище в Добрич е първото, което се върна в класните стаи след 6-месечно прекъсване. За последно учениците в България бяха в час в началото на  март. По традиция новата учебна година в Спортно училище „Георги Стойков Раковски“ бе открита на 1 септември. То започва по-рано от другите, за да може да бъде усвоен целият материал от учениците, които са ангажирани и със състезания и лагери през годината.
 Честта да вдигне знамето на България имаше шампионът по борба Матей Стоянов.
 Заради коронавируса, тази година церемонията по откриването на учебната година бе по-кратка и без официални гости.
 Поздравителни адреси до училището изпратиха кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов и министърът на спорта Красен Кралев.
 12 са най-малките ученици – петокласниците, които са избрали спорта за своя цел и бъдеща реализация. Те получиха от директора Николай Дяков екипировка и раници с джобче за събиране на медалите. До завършването то трябва да е пълно, пожела на новите ученици Николай Дяков и отбеляза, че са взети всички мерки за безопасност. При влизане в сградата се мери температурата на всеки ученик и учител. Във всяка стая са поставени дезинфектанти. При хубаво време часовете по предметите, по които е възможно, ще се провеждат на открито.
 Учениците са с двама повече спрямо миналата учебна година. Най-многобройни са хандбалистите от колективните спортове и борците от индивидуалните. Общо спортовете остават 11, като осем от тях се развиват активно, а към другите три интересът е сведен до минимум. Сред тях вече не е футболът, при който се отчита ръст на учениците.
 Целта ни отново е да бъдем в шестицата по медали сред 24-те спортни училища в страната, заяви Дяков.

Фирмен каталог

Ако искате да присъствате
в нашия фирмен каталог.

» запитване